Nog altijd is de politie op zoek naar de dader die een 34-jarige man in Breda aanreed op het zebrapad aan de Nieuwe Prinsenkade.
Volledig scherm
Nog altijd is de politie op zoek naar de dader die een 34-jarige man in Breda aanreed op het zebrapad aan de Nieuwe Prinsenkade. © Perry Roovers/MaRicMedia

Minder zebrapaden, minder ongelukken? 'Dit is een knieval voor de hufterigheid'

BREDA - Het zebrapad aan de Terheijdenseweg in Breda was het allereerste in Nederland. 1949, bedoeld om de veiligheid van de voetganger bij het oversteken zo goed mogelijk te garanderen. Een baanbrekende vinding. Letterlijk.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. België zet nu ook Brabant op oranje: geen reisverbod, wel verzoek om quarantaine

    België zet nu ook Brabant op oranje: geen reisverbod, wel verzoek om quarantai­ne

    Het reisadvies voor Belgen die naar Brabant komen verandert van groen naar oranje. Dat blijkt uit de nieuwste update van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook Utrecht en Flevoland worden oranje, nadat dat begin deze maand al gebeurde voor Zeeland, Zuid- en Noord-Holland. Belgen krijgen geen reisverbod, maar worden wel geadviseerd zich bij thuiskomst te laten testen en in quarantaine te gaan.

In samenwerking met indebuurt Breda