Het gaat gelukkig weer goed met het twee maanden oude jongetje Milo dat in Amphia Ziekenhuis werd opgenomen met het RS-verkoudheidsvirus. Nederland is getroffen door een uitgestelde RS-epidemie. Links moeder Nicole van Oosterwijck, rechts kinderlongarts Sanne Hammer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat gelukkig weer goed met het twee maanden oude jongetje Milo dat in Amphia Ziekenhuis werd opgenomen met het RS-verkoudheidsvirus. Nederland is getroffen door een uitgestelde RS-epidemie. Links moeder Nicole van Oosterwijck, rechts kinderlongarts Sanne Hammer. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Milo ging als 'slap' poppetje naar het ziekenhuis: RS-virus is uitgestelde epidemie

BREDA - Het waren angstige dagen voor Christel Akkermans en Adriaan Schuitmaker. Hun dochtertje Cleo was net negen dagen op de wereld toen het meisje, getroffen door het RS-verkoudheidsvirus, werd opgenomen in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Kinderafdelingen in ziekenhuizen in het hele land zien een toestroom van jonge kindjes met dit virus. ,,Het is een uitgestelde epidemie”, zegt kinderlongarts Sanne Hammer (44) van het Amphia.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda