Eind vorig jaar zijn de bomen geplaatst in de proefopstelling voor groene kades langs de Nieuwe Mark in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind vorig jaar zijn de bomen geplaatst in de proefopstelling voor groene kades langs de Nieuwe Mark in Breda. © BN DeStem

Miljoenensubsidie voor experiment met vergroenen kademuren Nieuwe Mark in Breda

BREDA - De experimenten om de kades van de Nieuwe Mark in Breda te vergroenen krijgen 4.7 miljoen euro aan Europese subsidie. De gemeente maakte dat onlangs bekend. Het project, waarin zeven partners samenwerken, staat bekend onder GreenQuays en behelst een groene stadsrivier met rijke flora en fauna. Eerst komt het stuk tussen de Haven en de Karnemelkstraat aan de beurt.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda