Volledig scherm
De laad- en losruimte van poppodium Mezz in Breda wordt aan de achterkant uitgebreid met een opslagruimte, die geïntegreerd wordt in het landschap door er een groene heuvel - met lichtvangers - over heen aan te leggen. © Design Erick van Egeraat

Mezz krijgt een groene 'heuvel' en een nieuwe foyer

BREDA - Een groene 'heuvel' aan de zijkant van het gebouw en een grote nieuwe foyer. Dat zijn de blikvangers in het ontwerp voor de verbouwing van het Bredase poppodium Mezz. 

Het ontwerp werd woensdagavond gepresenteerd tijdens een informatieavond in Mezz. Aan de buitenkant valt op de tekeningen een groene heuvel op die tegen de laad- en losruimte aan ligt. Die heuvel dient als afdekking van een royale opslag- en  personeelsruimte waarmee het gebouw wordt uitgebreid. 

Koperen dak

Mezz bestaat uit een oudbouw van de vroegere Chassé-kazerne en uit nieuwbouw met het bekende koperen dak. "Dat zijn twee verschillende gebouwen, als je daar nog een derde tegen aan zet, wordt het een rommeltje",  verklaart architect Erick van Egeraat de keuze voor de 'heuvel. 

Met de groene afdekking wordt de uitbreiding bovendien ingepast in de omgeving van het Chassé Park. In de heuvel komen koperen lichtvangers die de link met het gebouw leggen. Door de uitbreiding komt er ruimte vrij in het laad- en losdock. Mede daardoor kunnen vrachtwagens straks  beter het dock binnenrijden.  

Grote foyer

Binnen in het gebouw is de opvallendste wijziging de ombouw van de voormalige oefenruimtes tot een foyer, die in omvang bijna gelijk wordt aan het café/kleine zaal van Mezz. Daar kunnen mensen voor, na of tijdens een concert verzamelen of iets drinken. 

Een verandering bij binnenkomst is dat de kassa straks niet meer aan de zijkant maar midden in de ontvangsthal staat. Verder wordt de garderobe aangepast door er lockers te plaatsen. 

Kleinere bar

In de grote zaal wordt de bar kleiner, zodat daar meer ruimte is om te staan voor publiek. Aan de zijkant komt een extra klein barretje. Verder zullen de zichtlijnen op het balkon verbeteren. Dat gebeurt waarschijnlijk door een stuk schuin af te zagen van de brede, hoge balkonrand. 

Met de verbouwing van het poppodium is 1,8 miljoen euro gemoeid. Het plan is om er in het voorjaar van 2019 mee te beginnen. 

Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe foyer © Design Erick van Egeraat
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7461 stemmen