Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Diny van den Munckhof en Patriz Cornelisse en Ton Kroes in De Pauw, de winkel met exotische spulletjes in de Boschstraat. © Joyce van Belkom/Pix4Profs

Met het vertrek van De Pauw verliest Breda een beetje kleur

BREDA - Een schatkamer, noemen ze het zelf. Een winkel als een Oosterse bazaar. Vol kleurrijke kleding, kussens en wandkleden uitgestald tussen budha’s, leren tassen en oosterse lampen. Met zijn kruidige geur en wereldmuziek, geeft De Pauw in de Bredase Boschstraat het gevoel heel even op reis te zijn. 

Achter een toonbank met zilveren sieraden, staan Ton Kroes (66), Diny van den Munckhof (66) en Patriz Cornelisse (47). Zij zijn de drijvende krachten achter De Pauw. Sinds 1992 zijn er unica te koop die Kroes en Van den Munckhof hoogstpersoonlijk in verre landen in de kleinste steegjes op de kop tikten. 

  1. Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’
    PREMIUM
    interview

    Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’

    BREDA - Lekker op stap in Breda kun je aan het eind last krijgen van de alcoholische hongerklop. Wie sluit een stapavond nooit af met een frietje bij Clovis, een shoarmaschotel bij Willy's, een loempia aan de Prinsenkade of een lekkere vette hap bij Ozkan? Verslaggever Willem Everaert dook in de wereld van het happen na het stappen en schoof aan bij de mannen van kebabzaak Floria.

In samenwerking met indebuurt Breda