Ook al komt het sein: we kunnen weer, dan nog zullen veel mensen voorzichtig zijn met grote feesten, denkt Peter van der Aalst van Breda University of applied sciences.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook al komt het sein: we kunnen weer, dan nog zullen veel mensen voorzichtig zijn met grote feesten, denkt Peter van der Aalst van Breda University of applied sciences. © Simone Spee

‘Met duizenden tegelijk feesten? Doen we niet zomaar weer, vrees ik’

BREDA - Ook als na 1 juni grootschalige bijeenkomsten weer zijn toegestaan, worden veel festivals, beurzen en andere evenementen alsnog hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Dat vreest Peter van der Aalst van hogeschool BUas. ,,Evenementen die wel doorgaan, gaan elkaar kannibaliseren.”

‘We zijn keihard getroffen door het coronavirus'. De Arjan van Dijk Groep uit Wernhout is het eerste grote evenementenbureau uit West-Brabant dat de stekker eruit moet trekken. ‘De onzekerheid in de branche en de markt is te groot’, staat onder meer te lezen in een verklaring. Door het faillissement deze week komen 25 vaste medewerkers nu thuis te zitten.

In samenwerking met indebuurt Breda