Met 200 kilometer per uur over de A16; rijbewijs van jonge bestuurder is ingenomen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Wat moet je doen op de snelweg om op te vallen bij de politie? Een bestuurder heeft het zaterdagnacht getest op de A16. Hij mocht wel meteen zijn rijbewijs inleveren voor zijn rijgedrag.

Volledig scherm
Met 200 kilometer per uur over de A16. © Team Verkeer Zeeland-West-Brabant.

De automobilist, die als jonge bestuurder wordt omschreven door de politie, reed structureel op de linker rijbaan, gaf geen richting en haalde snelheden tot 200 kilometer per uur. Genoeg reden voor agenten om de achtervolging in te zetten en de auto tot stoppen te manen. Ter hoogte van Zevenbergschen Hoek werd de man aan de kant gezet. 

Daarna is het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. Dat bleek niet voor het eerst te zijn. Hij had recentelijk al eens eerder zijn papieren aan de politie moeten overhandigen. De persoon is ook aangemeld voor een educatieve maatregel bij CBR.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda