Volledig scherm
Politiecontroles rond Breda. © MaRicMedia/Tom van der Put

Mensensmokkelaar aangehouden bij controles rond Breda

BREDA - De politie heeft donderdagmiddag tijdens een algehele controle een mensensmokkelaar aangehouden. De Congolese vrouw heeft volgens de politie een illegale vreemdeling uit Guinea de grens mee overgenomen. De man is meegenomen naar het bureau.

De politie hield de controle in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee.  Deze was specifiek gericht op grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit in het grensgebied. Agenten maakten gebruik van het Automatic Number Plate Recognition. Op basis van deze informatie selecteerden motorrijders voertuigen vanaf de A16.

De resultaten van de controle zijn nog niet bekend.

Volledig scherm
Politiecontroles rond Breda. © MaRicMedia/Tom van der Put
  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda