Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van Hassel, vriend van Jac Kustermans, en Jac's weduwe Els aan een bakske bij 't Pannehûske, waar Jac en Els samen ook vaak een drankje deden na een wandeling. © Pix4Profs / Jan Stads

Melkboer Jac genoot van de contacten op zijn route

In Liefdevolle HerinneringNa zijn werkende leven als melkboer werd Jac Kustermans 'lasopa' in de corsotent van buurt- schap De Lent. Hij overleed vorig jaar oktober, 72 jaar oud.

Deel uw herinnering

Heeft u dierbare herinneringen aan een overleden partner, familielid, vriend(in) of kennis? Wij luisteren graag naar uw verhaal. U kunt zich opgeven voor de rubriek In Liefdevolle Herinnering door een mail te sturen naar: s.denboer@bndestem.nl

Melkboer Jac Kustermans verkocht meer dan alleen zuivelproducten in de rijdende winkel, waarmee hij als zelfstandige wekelijks door het buitengebied van Wernhout, Achtmaal en Schijf reed. ,,Jac werkte eerst als chauffeur voor Campina, in 1979 kreeg hij de kans deze route over te nemen", vertelt zijn weduwe Els. ,,Hij was graag onder de mensen en heeft dit werk 28 jaar lang met plezier gedaan. De wagen zag er altijd tiptop uit. Het waren lange dagen, zeker in de zomermaanden. Dan werd 's avonds bij thuiskomst de koeling leeggehaald en gingen de verse producten de koelcel in. Hij nam nooit het risico dat producten zouden kunnen bederven."

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda