Volledig scherm
EPA

Meisje (14) werd agressief op feestje bij Push, 'Ik heb dit nog nooit zo meegemaakt'

BREDA - Het alcoholvrij feestje waarop een dronken 14-jarig meisje zaterdagavond is aangehouden, was van hockeyvereniging Push. De tiener was op het feestje verschenen en agressief geworden tegen EHBO, beveiliging en politie. Een ander meisje van dezelfde leeftijd is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het 14-jarig meisje dat werd opgepakt, is geen lid van de vereniging.

De politie kreeg rond 23.00 uur een melding. Er was een alcoholvrij feest (AB-feest) gaande voor 510 14- tot 18-jarigen. Meerdere gasten hadden vooraf alcohol gedronken, maar bij één van hen, de 14-jarige tiener uit Breda, liep het uit de hand. Ze werd naar een speciale EHBO-kamer geleid.

,,Eerst was ze nog rustig. Daarna werd ze agressief'', vertelt verenigingsmanager Joost Erkens, die flink baalt van de gang van zaken. ,,Eerst schopte ze de beveiliger. Daarna sloeg ze de twee EHBO'ers. Die pikken dat niet en hebben de politie gebeld'', zegt Erkens die deze avond ook met een oortje heeft gelopen en onder de indruk was van wat zich voor zijn ogen afspeelde. ,, Ik heb dit nog nooit zo meegemaakt. Toen de politie haar wilde arresteren voor baldadigheid en openbare dronkenschap, probeerde ze een van hen te schoppen. Toen was het snel klaar en ging ze in de boeien. Ik begreep later van de politie dat ze onderweg nog een keer of vier zijn gestopt omdat ze zo agressief was.'' Het meisje was geen lid van de vereniging.

De club heeft er volgens Erkens alles aan gedaan om het feest goed te organiseren. ''We hadden zeven beveiligers en 25 vrijwilligers rondlopen. Daarnaast nog twee mensen van de EHBO, een apart kamertje om bij te komen. Tassen zijn doorzocht en mochten niet mee naar binnen.'' Het probleem is volgens hem dat sommige kinderen vooraf sterke drank nemen, vaak een mix met wodka, want dat ruik je niet.

,,Ook als kinderen hebben gedronken laten we ze liever binnen. Anders weet je niet waar ze blijven. Bij ons houden 25 vrijwilligers toezicht en kunnen ze geen alcohol krijgen. Hoewel je niet weet waar ze flesjes verstoppen. Fouilleren is lastig. Voor je het weet zit je mailbox vol aantijgingen.''

Hij vindt het vooral jammer voor de jongerencommissie die de meeste voorbereidingen hebben gedaan. ,,Zij zaten er flink mee. Dit is jammer dat dit is voorgevallen op een verder prachtig verlopen feest.'' Van de politie hoorde hij dat zij in de stad regelmatig jongeren van deze leeftijd zo dronken zien.

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

In samenwerking met indebuurt Breda