Volledig scherm
PREMIUM
Bij het onderzoek naar de verkrachtingszaak in het Van Sonsbeeckpark in 2017 trof de politie onder meer een damesfiets en een kledingstuk in de bossen aan. © Perry Roovers / MaRic Media

Meermaals in de fout onder toezicht van reclassering: ‘Tuinzigtsteker’ opnieuw verdacht van verkrachting

BREDA - Terwijl hij onder streng toezicht van de reclassering stond, pleegde Bredanaar J.B. (27) mogelijk meerdere ernstige misdrijven. B. is al veroordeeld voor twee verkrachtingen en een beroving in 2012 en een steekpartij in 2017. Nu is hij verdachte van een verkrachting in het Bredase Van Sonsbeeckpark. Ten tijde van in elk geval die laatste twee delicten hield de reclassering hem nauw in de gaten.

Bij de Bredase rechtbank is vandaag een eerste voorlopige behandeling van de nieuwe zaak.

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda