Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Meer sociale woningen in Zundert

ZUNDERT De komende jaren worden in de gemeente Zundert 26 sociale woningen aan de voorraad van wooncorporatie Thuisvester toegevoegd. Dat, met de 24 die de afgelopen jaren beschikbaar zijn gekomen, maakt dat de druk wachttijden voor betaalbare huurwoningen moet afnemen.

Eerder deze week maakten de gemeente Zundert, Huurdersvereniging Zundert en woonstichting Thuisvester hun jaarlijkse prestatie-afspraken. In een overeenkomst hebben de drie vastgelegd dat ze alles op alles gaan zetten om ervoor te zorgen dat in de gemeente Zundert voldoende betaalbare huurwoningen zijn.

Zonnepanelen 

Bovendien hebben de drie afgesproken dat er wordt ingezet op energiezuinig wonen. Bij het bouwen en onderhouden van woningen wordt daarom veel aandacht besteed aan duurzaamheid en alternatieve groene energiebronnen als zonnepanelen.

Tot slot spraken de drie ook af dat ze hard gaan werken aan het oplossen van problemen als overlast, een gevoel van onveiligheid en vervuiling. Bijvoorbeeld met buurtbemiddeling, maar ook met een speciale ‘Verbeter je buurt’-app die de gemeente heeft geopend. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen