Volledig scherm
In het Breda wordt het Blind Walls-project ook voor een deel ingevuld door Bredase kunstenaars, zoals de raamschildering die onlangs is verschenen bij het redactiekantoor van BN DeStem aan de Markendaalseweg. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Meer geld voor Bredase kunstenaars

BREDA - Er komt een nieuwe subsidieregeling voor Bredase kunstenaars. In totaal stelt de gemeente 50.000 euro beschikbaar voor een ‘Makersregeling Cultuur’. Individuele professionele makers van kunst en cultuur kunnen hiermee ondersteuning krijgen bij de ontwikkeling van hun beroepspraktijk. Mogelijk legt de provincie er nog 25.000 euro bij.

“We willen een goed cultureel basisklimaat creëren in Breda. Daardoor ontstaan sterke netwerken en blijven makers graag in Breda en de regio. Breda is zo een aantrekkelijke stad om kunst en cultuur te produceren,” aldus wethouder Marianne de Bie in een persbericht.

Breda sluit hiermee aan bij het Regio Profiel Cultuur van de provincie. De bestaande regelingen en fondsen zijn vaak gericht op eindproducten zoals een voorstelling of expositie. Met de nieuwe regeling komt extra ruimte voor het maakproces van een kunstenaar. Per aanvraag is maximaal 5000 euro beschikbaar. 

In samenwerking met indebuurt Breda