Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Meer dan 2000 kilo cocaïne op weg naar loods in Alphen onderschept

ALPHEN - Een 25-jarige Rotterdammer is op 27 november aangehouden na een onderschepping van een partij cocaïne richting Alphen van ruim 2.000 kilo. Dat meldt de politie maandagmiddag. De partij drugs had een straatwaarde van rond de 100 miljoen euro.

De container, afkomstig uit Colombia, werd door de Belgische douane gecontroleerd. Hierbij troffen zij de blokken cocaïne, in totaal goed voor 2019 kilo, aan tussen een deklading van zakken met meststof. Omdat de container bestemd was voor een bedrijf in Nederland, heeft de Federale politie contact gezocht met de Nederlandse eenheid.

De Landelijke Recherche heeft de zaak vervolgens overgenomen. Nadat de container werd afgeleverd bij een bedrijf in Alphen is een arrestatieteam de loods binnengegaan en is er een verdachte aangehouden. De man zit in voorlopige hechtenis. De politie kon maandag niet zeggen of de man ook de huurder is van de loods. Meerdere aanhoudingen worden uitgesloten, zo laat de politie weten. 

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda