Medisch Centrum Breda aan de Minderbroedersstraat in Breda.
Volledig scherm
Medisch Centrum Breda aan de Minderbroedersstraat in Breda. © Gerlach Hochstenbach

Medisch Centrum Breda dicht

BREDA - Medisch Centrum Breda is failliet. Sinds deze maand worden geen behandelingen meer verricht in de privékliniek aan de Minderbroedersstraat in hartje stad. Volgens curator mr. Ernst Butterman is de kliniek vanaf de start in 2014 niet rendabel geweest.


De site van het Medisch Centrum meldt dat alle poli’s zijn gesloten. Wie het nummer van MC Breda belt krijgt te horen dat hij contact moet opnemen met zijn eigen huisarts. De laatste medische behandelingen zijn voor Kerstmis uitgevoerd. Dertien medewerkers is ontslag aangezegd. “Zij hebben nog wel netjes hun salaris ontvangen”, aldus curator Butterman.
Een groep aandeelhouders startte vier jaar geleden Medisch Centrum Breda, op de plek waar tot dan toe Medisch Centrum De Baronie was gevestigd. Baronie, waar de bekende glamourarts Robert Schoemacher een van de specialisten was, kreeg eind 2013 te maken met een faillissement.

Poli's

Cliënten konden bij MC Breda terecht voor behandelingen op het gebied van orthopedie, urologie, maag, darm, lever, plastische chirurgie en pijnbestrijding. Het centrum telt drie operatiekamer en drie poli’s.
Curator Butterman zegt dat MC Breda eigendom is van een groep aandeelhouders. De kliniek heeft volgens hem nooit gerendeerd. In het eerste jaar – 2014 - maakte MC Breda al ‘6 ton verlies’. “Die tekorten liepen in de jaren daarna alleen maar op. Uiteindelijk hebben de aandeelhouders in december ervoor gekozen om niet meer bij te financieren.”
Achter de kliniek schuilt een besloten vennootschap, McB Uitvoering BV, dat nu failliet is verklaard. Directeur Herbert Habnit: “De kliniek was zwaar verliesgevend, ongeveer 1 miljoen euro per jaar.“

Doorstart

Curator Butterman zegt dat er een paar partijen belangstelling hebben om het pand over te nemen. “Probleem daarbij is dat het gebouw écht gemaakt voor de functie van kliniek. Het is heel specifiek medisch ingericht. Het is lastig om daar iets totaal anders te beginnen. We kijken over toch iets van een doorstart kan plaatsvinden.”
Habnit bevestigt dat. “Moederonderneming Holland Medicenters (waarvan Habnit directeur is, red.) is van plan een doorstart te maken. Puur als chirurgisch centrum. Dat betekent dat we niet meer voor het publiek open zijn, maar dat we operatiecapaciteit verhuren aan specialisten die niet meer aan een ziekenhuis zijn verbonden.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda