Volledig scherm
Massaal protest scouts in stadhuis Breda © Palko Peeters

Massaal protest scouts in stadhuis Breda

BREDA - De scouting in Breda is donderdagavond met pakweg 200 leden uitgerukt om op het stadhuis de noodkreet om subsidie kracht bij te zetten. De 12 scoutingclubs in de stad vragen de politiek om begrip, want als steun uitblijft dreigen er clubs om te vallen. 

Ze kunnen vaak niet de kosten dragen voor onderhoud van het onderkomen en spelmateriaal. Ze vragen in een zogeheten burgersessie de politiek om 45.000 euro. Corne van der Hoeven van scoutingclub Thomas-More uit Prinsenbeek en directeur Fedde Boersma van Scouting Nederland zetten de actie kracht bij.

Volgens onderzoek levert de inzet van landelijk 25.000 vrijwilligers significant positieve effecten op de gezondheid, opleiding en persoonlijkheidsvorming. Nederland telt 87.000 leden, Breda tegen de 1.000. 

Er zijn in de stad 350 vrijwilligers actief bij de scouting.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda