Sinds vrijdagochtend is het Mariabeeld uit het kapelletje verdwenen
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds vrijdagochtend is het Mariabeeld uit het kapelletje verdwenen © Caroline Van Schubert

Mariabeeld Wagenberg uit kapel gestolen ‘te triest voor woorden’

WAGENBERG - Zijn de ‘bronzen beelden dieven’ weer actief in onze regio? Sinds vrijdagochtend is het Mariabeeld uit het kapelletje op de hoek Wagenstraat-Kerkstraat verdwenen. “De dieven zullen zich wel bekocht voelen, want het is van gips en beton.”

“Je denkt eerst nog dat het beeld misschien voor onderhoud ergens naartoe is, maar dan hadden wij dat wel geweten”, zegt voorzitter van buurtvereniging De Straat Johan Halters uit Wagenberg. Leden van de vereniging bouwden in 1981 het kapelletje en beheren het zelf. Het Mariabeeld komt nog uit de kapel die eerder verderop in de straat stond, maar plaats moest maken voor de aanleg van de Wagenbergse baan.

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda