Volledig scherm
ANP Kippa

Marco Borsato en Hardwell komen naar Breda Live, verdubbeling aantal kaarten

BREDA - De negende editie van het populaire festival staat gepland op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli. De organisatie van Breda Live wacht in spanning af hoe de kaartverkoop zal gaan verlopen. In 2015 duurde drie dagen en in 2016 slechts drie uur. Waar hopen op ze op? ,,Het wordt extra spannend. Voor het eerst gaan we naar twee feestdagen. Hierdoor is het aantal kaarten bijna verdubbeld. Het gaat nu om 30.000 tickets in totaal. Hierbij zitten ook de weekendkaarten. Daarmee kunnen bezoekers twee dagen het evenement bezoeken met een aangepast tarief. We wachten in spanning af”, vertellen Farah Florijn en Dirk Malschaert van Evenementenbureau Volver.

Aan de line-up kan het niet liggen volgens Malschaert. ,,We hebben wederom vastgehouden aan de vijf peilers: dance, hiphop, rock, Nederlandstalig en pop. Allemaal bekende namen. En omdat het evenement dit jaar twee dagen duurt, hebben we voor iedere dag een ander programma samengesteld.”

Marco Borsato

De eerste dag bijt Diggy Dex om 16.00 uur het spits af. Malschaert: ,,Hij heeft net een nieuw album uitgebracht en gaat als een speer.” Daarna klimt Di-rect het podium op. ,,Zij behoeven geen verdere introductie. Al jaren staan ze in Nederland aan de top.” Marco Borsato is de grote, nieuwe naam in het rijtje. ,,Hij is onze Nederlandstalige hoofdact. Dit wordt ongetwijfeld een geslaagd optreden. Hij heeft al lang niet in deze omgeving opgetreden. In het voorjaar brengt hij nieuwe muziek uit en laat hier al wat van horen tijdens Breda Live. Borsato: ,,Dit jaar sta ook ik in de line up en ik moet toegeven: ik kan niet wachten! Fantastische live acts van eigen bodem en het leven vieren met uitsluitend vrienden, wat wil je nog meer?" De vrijdagavond wordt afgesloten met dj Fedde le Grand. ,,Vorig jaar kregen we goede reacties op zijn optreden. Daarom hebben we hem nogmaals gevraagd”, legt Florijn uit.

Extra uur

De tweede dag staat er een extra act op het programma. Voorgaande jaren begon het feest om 15.00. Dat wordt dit jaar om 14.00 uur met een extra act. Het optreden van de band Rondé. Malschaert: ,,Zij hebben een enorme vlucht genomen het afgelopen jaar. Leuk feit is dat enkele bandleden uit Breda komen.” Daarna volgen Waylon, Racoon, de Jeugd van Tegenwoordig en Nick & Simon elkaar op. ,,Allemaal ontzettend populair op dit moment.”

En wie anders dan de Bredase dj Hardwell kan dit feest afsluiten. ,,Nog altijd een van de meest populaire dj’s ter wereld. In een interview heeft hij eens gezegd dat Breda Live in zijn top 5 staat. We zijn blij dat hij er weer bij is. Dit is gelijk het enige optreden van Hardwell in Breda dit jaar.” De Bredase dj is er klaar voor. ,,Ik vind het altijd super leuk om in mijn Breda op te treden, dus ik kijk enorm uit naar Breda Live. De keren dat ik er heb gestaan waren echt geweldig en ik weet zeker dat het dit jaar weer net zo’n feest gaat worden. Dus ik hoop iedereen daar te zien”, aldus Hardwell.

De ticketverkoop begint zaterdag 4 februari om 9.00 uur. Dagkaarten zijn 22,50 euro en weekendkaarten 42,50 euro per stuk. Ze zijn te verkrijgen via bredalive.nl en de VVV in Breda. Hou vandaag de Facebookpagina van BN DeStem in de gaten. Hier komt een speciale verrassing op voor enkele gelukkigen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Breda