Volledig scherm
© ThinkStock

Man ziet gestolen fiets op verkoopsite staan: jongen (15) uit Breda aangehouden

BREDA - De politie heeft zondag een 15-jarige jongen uit Breda aangehouden nadat hij via een verkoopsite een gestolen fiets te koop had aangeboden. De rechtmatige eigenaar had de tweewieler te koop zien staan en de politie ingeschakeld. Dat meldt de politie.

De fiets was op 7 juni gestolen. De eigenaar had gezocht op internet en was de fiets tegengekomen op de verkoopsite. 

Met de politie maakte hij een afspraak om de fiets terug te krijgen. Zij gingen naar de persoon die de fiets te koop aanbood. Dat was in de wijk Overakker in Breda. De politie keek op een afstand mee. Toen bleek dat het inderdaad om de fiets van de eigenaar ging, werd de tiener aangehouden. Hij vertelde dat hij de tweewieler van iemand had gekregen en die voor die persoon wilde verkopen. 

De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda