Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Teteringen met mes gestoken tijdens Dancetour Breda

BREDA - Een 36-jarige man uit Teteringen is zondag aan het begin van de avond licht gewond geraakt omdat hij met een mes werd gestoken bij het muziekevenement Dancetour in Breda. Een 19-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. Bij verschillende incidenten op en rondom het evenement werden in totaal zeven mensen aangehouden. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer kon na behandeling zijn weg vervolgen. De verdachte werd in zijn kraag gegrepen door mensen van de beveiliging.

Opdringerig

De man uit  Teteringen heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat de verdachte opdringerig door het publiek liep. Hij duwde daarbij verschillende mensen opzij. De man uit Teteringen draaide zich om en werd vervolgens ook opzij getrokken door de jongeman. Die riep dat hij rustig aan moest doen omdat hij niet de enige was op het feest. Het slachtoffer zag dat de jongeman ineens drie stekende bewegingen maakte met een mes. De man uit Teteringen werd geraakt in zijn rechterzij.

Beveiligers hebben het slachtoffer meteen naar een EHBO-post gebracht. Daar werd hij behandeld aan zijn wond. Bij de huisarts moest hij een tetanus-prik halen.

Arrestaties

Tijdens het evenement werd verder nog een 18-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht opgepakt omdat hij een beveiliger zou hebben geslagen. Een 16-jarige jongen uit Dordrecht werd gearresteerd omdat hij een politiebureau niet wilde verlaten. Hij was daar voor een verwijzing naar Bureau Halt vanwege het drinken van alcohol.

Een 21-jarige man uit Amstelveen werd opgepakt omdat hij op de Kloosterlaan een 43-jarige Bredanaar had mishandeld. Verder werden twee Bredanaars (32 en 34) aangehouden omdat zij de openbare orde verstoorden en een 16-jarige jongen uit Groningen werd gearresteerd omdat hij twee meisjes onzedelijk zou hebben betast.

Verder moeten 19 jongeren naar Bureau Halt vanwege het drinken van alcohol of valse identiteitsbewijzen.

In samenwerking met indebuurt Breda