Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Prinsenbeek vrijgesproken van verkrachting sekspartner, wel cel voor seks met 15-jarige vriendin

BREDA - Een 27-jarige man uit Prinsenbeek is donderdag vrijgesproken van het verkrachten van zijn sekspartner. Volgens de rechtbank in Breda lag er behalve de aangifte van de vrouw geen ander bewijs. 

De man is wel veroordeeld omdat hij seks met zijn vriendin had. Dat meisje was echter pas 15 jaar. Zij ontkent dat de twee een relatie hadden, en heeft inmiddels al het contact verbroken. 

De verdachte kreeg volgens de rechter een seksrelatie met de bewuste vrouw, nadat zij krap bij kas zat. Hij bood aan te betalen voor seks, waarna ze een aantal maal seks hadden. Hij betaalde echter niet. Bij de laatste keer, zo zei de vrouw tegen de politie, zou ze hem hebben weggeduwd en haar benen hebben dichtgehouden. 

Verkrachting

De man zou haar benen daarna weer uit elkaar hebben getrokken en haar hebben verkracht. De rechtbank zag echter onvoldoende wettig en overtuigend ander bewijs.

Dat de man nog wel werd gestraft is omdat hij seks had met zijn vriendinnetje van 15. Dat had hij ook bekend. ,,Het voelde goed, in haar doen was ze ouder dan ze was. Het klikte gewoon en we dachten dat het goed was'', zei hij daarover. 

Celstraf

Toen de relatie uit ging, begon hij haar te bedreigen en te slaan. Ook daarvoor is de man veroordeeld. In totaal kreeg hij 15 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, opgelegd door de rechtbank voor ontucht, mishandeling en bedreiging. 

In samenwerking met indebuurt Breda