Man uit Pijnacker (59) overleden bij heftige kettingbotsing op A16 Ridderkerk

updateBij een kettingbotsing op de A16 bij het knooppunt Ridderkerk is vanmiddag rond 14.30 uur een 59-jarige man uit Pijnacker om het leven gekomen. Eerder werd gemeld dat het om een 60-jarige Papendrechter ging, maar dit blijkt onjuist. Zo meldt de politie.

Er botsten zaterdagmiddag vijf auto's en een vrachtwagen op elkaar. Een baby die in een van de auto’s zat maakt het wonderwel redelijk goed. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden.

Volledig scherm
Door het ongeluk is de A16 richting Rotterdam afgesloten. © Thymen Stolk

Een man in een andere auto raakte zwaargewond. In de derde auto raakten een vader en moeder zwaargewond. Hun baby die op de achterbank zat, is nagenoeg ongedeerd. Alle gewonde inzittenden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Even verderop botsten nog twee auto’s op elkaar maar daar was alleen sprake van blikschade.

Door het ongeluk was een groot deel van de A16 richting Rotterdam afgesloten. Politie heeft heel de middag onderzoek gedaan. Er ontstonden flinke file's. Rond 18.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Vanuit het zuiden blijft het dit weekend lastig om Rotterdam te bereiken. De A29 is dicht en het is druk op de A15.  Ook voor het pontje bij Nieuw-Beijerland stond lange tijd een rij.

Volledig scherm
Drukte op N217 door afsluiting Heinenoordtunnel en ongeluk op de A16. © Qphoto
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda