De politie moest een hond in zetten om de orde te herstellen (archieffoto).
Volledig scherm
De politie moest een hond in zetten om de orde te herstellen (archieffoto). © Politie

Man stapt op politiehond en begeleider af na opstootje in Breda en wordt gebeten

UPDATEBREDA - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeten door een politiehond in Breda. Dat gebeurde na een opstootje. Het slachtoffer kreeg medische hulp aangeboden, ‘maar vond dat niet nodig'. 

Op de hoek van de Potkanstraat met de Haven was een opstootje, zo geeft een woordvoerder van de politie aan. Een agent met diensthond zag dat gebeuren. Voor deze agent in actie moest komen, kwamen andere agenten al op een melding af. De groep die betrokken was bij het opstootje werd gesommeerd om te vertrekken, waarmee de rust terugkeerde.

Geen medische hulp nodig

Daarmee leek het verhaal klaar, maar dat was buiten een groep mannen gerekend die zag wat de agenten deden en zich ermee begonnen te bemoeien. Een van deze groep mannen kwam recht op de begeleider met zijn hond aflopen, waarop hij werd gebeten. Volgens politiewoordvoering is medische hulp aangeboden, maar vond het slachtoffer zelf dat dat niet nodig was. Hoe het nu met hem is, is niet bekend.

De hondenbegeleiders lieten op Twitter weten dat twee personen werden aangehouden bij dit incident. Volgens de woordvoerder is daar echter geen sprake van geweest.

In samenwerking met indebuurt Breda