Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man laat hond uit op hsl-tracé bij Zevenbergschen Hoek

Het hsl-verkeer tussen Rotterdam en Breda heeft maandagochtend enige tijd stilgelegen vanwege een opmerkelijke reden. Een man liet binnen de hekken van het tracé nabij Zevenbergschen Hoek zijn hond uit. Ook het gewone treinverkeer liep vertraging op door deze actie.

Treinreizigers die op weg waren naar Brussel hebben door de levensgevaarlijke capriolen meer dan 60 minuten vertraging opgelopen. Het is onbekend hoe de man op het spoor is gekomen.  “Het is wel heel bijzonder dat iemand daar gaat lopen, want er wordt keihard gereden en het leidt tot vertragingen”, aldus een woordvoerder van ProRail.

Het treinverkeer op het reguliere spoor paste de snelheid aan en liep daardoor een vertraging van circa vijftien minuten op. ProRail heeft de politie ingeschakeld, maar er is niemand aangehouden, zei de woordvoerder.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda