Volledig scherm
Lunetstraat, Breda. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Man (60) doodgeschoten op Lunetstraat in Breda, politie vermoedt liquidatie (video)

BREDA - In de Lunetstraat in Breda is vrijdagavond een 60-jarige man uit die plaats doodgeschoten. Zeer waarschijnlijk gaat het om Peet van der Linde, een bekende van de politie en woonachtig op het woonwagenkamp aan de Edinsonstraat. De politie houdt er sterk rekening mee dat het gaat om een liquidatie en dat de schutter met een auto gevlucht is.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek naar de gewelddadige dood van de man.

'Foto's van slachtoffer'
Een 25-jarige man uit Etten-Leur werd die nacht op de Dijklaan opgepakt omdat hij niet wilde vertrekken van het plaats-delict. Hij probeerde van dichtbij foto’s te maken van het slachtoffer.

De familie van het slachtoffer is al ter plaatse geweest op de locatie waar de mogelijke liquidatie heeft plaatsgevonden. Dat is bij het Dijkplein, op een steenworp afstand van café 't Hoekske.

De eerste melding van schietpartij kwam iets voor halftwaalf binnen. Bij aankomst troffen de hulpdiensten het slachtoffer aan op het fietspad. Ze probeerden hem nog te reanimeren, maar dit bleek tevergeefs.

Meerdere schoten
​Er zijn meerdere schoten gehoord en na de schoten zijn er mensen in een auto weggereden. Het gaat vermoedelijk om een donkere auto. Omstreeks 1.45 uur is er een uitgebrande auto aangetroffen op de Gilzeweg in Bavel. Het is nog niet bekend of er een verband te leggen is tussen de schietpartij en de uitgebrande auto, de politie onderzoekt dit wel. De politie doet evenzeer onderzoek naar een mogelijk verband tussen de schietpartij en een uitgebrande auto in Essen.

Er is een buurtonderzoek gestart in de omgeving van de Lunetstraat en de Dijkstraat. De directe omgeving is door de politie afgezet en er is een team grootschalig onderzoek opgeroepen voor onderzoek ter plaatse.

Een buurtbewoner wist te melden dat er eigenlijk gedacht werd aan vuurwerk, maar ze zegt: "Dit klonk duidelijk anders."

Volledig scherm
Lunetstraat, Breda. © Perry Roovers / MaRicMedia
Volledig scherm
Lunetstraat, Breda. © Perry Roovers / MaRicMedia
In de Lunetstraat in Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht een man neergeschoten. Omstanders zagen hoe een zwarte BMW stopte waarna de bijrijder uitstapte en vijf maal op de man schoot.

In samenwerking met indebuurt Breda