Volledig scherm
© Getty Images

Man (30) wil per se worden aangehouden en vernielt daarom politieauto in Breda

BREDA - Een 30-jarige man uit Oosterhout maakte het zondagavond wel erg bont in Breda. Volgens de politie wilde hij zó graag worden aangehouden dat hij daarom een politieauto vernielde.

De Oosterhouter sprak rond 22.00 uur een aantal agenten op het Chasséveld aan met de mededeling dat hij een gestolen bromfiets bij zich had. Uit onderzoek bleek echter dat het voertuig (nog) niet als gestolen geregistreerd stond.

Omdat het contactslot was vernield, leek de bromfiets wél gestolen. Daarom werd de tweewieler ingenomen, maar de man werd niet aangehouden. Toen de betrokken agenten even later op het politiebureau de zaak administratief afwerkten, bleek dat de man op de parkeerplaats een aantal auto’s - waaronder één politieauto - aan het vernielen was. 

De man kreeg daarna alsnog zijn zin. Hij werd aangehouden.

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’

In samenwerking met indebuurt Breda