Volledig scherm
© Frans Bosscha

Man (26) bespuugt agent met bloed en belaagt ambulancepersoneel in Breda

BREDA - Agenten hebben in het ziekenhuis een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Terwijl ambulancepersoneel de gewonde man op de Claudius Prinsenlaan probeerde te behandelen haalde de verdachte naar hen uit. In het ziekenhuis bespuugde hij een politieagent met bloed.

De Rotterdammer was zaterdag rond 18.15 uur in de ambulance terechtgekomen met een wond aan zijn hoofd. Hij wilde zich niet laten behandelen en begon om zich heen te slaan. Agenten kwamen ter plaatse, maar intussen hadden de verpleegkundigen hem al onder controle. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij vervolgens werd aangehouden. Na behandeling is hij meegenomen naar het politiebureau.

Geweld tegen beveiliger en portier

Een paar uur later was het weer raak in de binnenstad. Tussen 0.00 en 1.00 uur werden twee personen aangehouden voor het mishandelen van een portier en een beveiliger. De portier van een kroeg op de Grote Markt kreeg een kopstoot van een 18-jarige jongen uit Dordrecht. Dat gebeurde toen de portier ingreep omdat de verdachte een andere man aanvloog. De man is aangehouden en afgevoerd naar het bureau.

Bij een fastfoodketen aan de Karnemelkstraat mishandelde een 29-jarige Belg rond 0.50 uur een beveiliger. De verdachte gedroeg zich vervelend tegen personeel en toen de beveiliger hem buiten wilde zetten, sloeg hij de beveiliger in het gezicht. De Belg is aangehouden en de beveiliger heeft aangifte gedaan.

Carnavalsnacht

In totaal zijn er zestien personen in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in het uitgaansgebied van Breda voor zware mishandeling, verzet bij aanhouding, het verstoren van de openbare orde en het beledigen van ambtenaren in functie. Dat meldt politieteam Markdal op Facebook. 

Carnaval in Breda
Volledig scherm
Carnaval in Breda © Politie Breda

In samenwerking met indebuurt Breda