Het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat in wijk Wisselaar in Breda. Op het naastgelegen veld komt een Turkse moskee, de fundering ligt er al in. De bouw ligt al geruime tijd stil.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige politiebureau aan de Vlaanderenstraat in wijk Wisselaar in Breda. Op het naastgelegen veld komt een Turkse moskee, de fundering ligt er al in. De bouw ligt al geruime tijd stil. © Pix4Profs/René Schotanus

Mag bouw Turkse moskee in Bredase wijk nu wel doorgaan?

BREDA - Na twee keer teruggefloten te zijn door de rechter, verleent Breda opnieuw een omgevingsvergunning voor de bouw van een Turkse moskee in de Hoge Vucht. De motivatie is uitgebreider, maar het bouwplan blijft hetzelfde. Of het verzet zal luwen is de vraag.

 1. Avondklok? In West-Brabant klinkt begrip, maar er zijn ook zorgen
  PREMIUM

  Avondklok? In West-Bra­bant klinkt begrip, maar er zijn ook zorgen

  BREDA - Het kabinet wil een avondklok instellen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 20.30 en 04.30 uur mag er dan niemand meer naar buiten. Op de maatregel worden wel een paar uitzonderingen gemaakt, onder meer voor mantelzorgers. Mensen mogen ook in het geval van een calamiteit of voor ‘dringende hulp aan mens en die’ nog wel naar buiten, aldus premier Mark Rutte woensdag tijdens een persconferentie.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Ayoub A. ontoerekeningsvatbaar: geen straf opgelegd, wel TBS
  Play

  Ayoub A. ontoereke­nings­vat­baar: geen straf opgelegd, wel TBS

 2. Eenzame jongeren groot probleem tijdens corona: 'Raakt het geluk in je leven kwijt'
  Play

  Eenzame jongeren groot probleem tijdens corona: 'Raakt het geluk in je leven kwijt'