Volledig scherm
Het gebouw dat door Maas-Jacobs is gekocht. © Google Street View

Maas-Jacobs koopt deel oude rechtbank-complex

BREDA -  De Zundertse ontwikkelaar Maas-Jacobs heeft een kantoor gekocht dat onderdeel is van het voormalige rechtbankcomplex in Breda. Het bedrijf heeft het gebouw gekocht met het oog op de toekomst, omdat de locatie herontwikkeld wordt met onder andere woningen.

Dat bevestigt Kris Maas van het bedrijf, dat in Breda op dit moment onder meer actief is met de herontwikkeling van de Houtmarktpassage. Het kantoor dat Maas-Jacobs gekocht heeft, ligt aan de Fellenoordstraat/Zijlstraat en omvat circa 3.700 m2. Voorheen was het eigendom van Van der Vorm Vastgoed Groep.

Het gebouw huisvestte in het verleden diverse diensten die gerelateerd waren aan de rechtbank (die dit jaar verhuisd is naar het stationsgebied in Breda). “Nu is de helft nog verhuurd. We willen kijken of we nog wat meer kunnen verhuren. Maar wel met kortlopende contracten, zodat we snel kunnen schakelen als er ontwikkelingen zijn,” aldus Maas. 

Het grootste deel van het rechtbankcomplex is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. De gemeente neemt dat deel volgend jaar over. Nu zijn daar tijdelijk enkele bedrijven in gevestigd. Dan wordt ook meer bekend over de exacte bestemming die de het gebied krijgt. Mogelijk wordt het een combinatie van bedrijvigheid en wonen. “Ik sluit niet uit dat een deel van het complex blijft bestaan. Het is toch een iconisch gebouw. Misschien ontstaat er wel een mengvorm van bedrijvigheid en wonen in dit gebied”, zei wethouder Paul de Beer daar eerder over. 

In samenwerking met indebuurt Breda