Volledig scherm
Boaz Adank © Gemeente Breda

Maandje Den Haag gratis? Het kan voor jongeren uit Haagje van het Zuiden

BREDA - Den Haag lonkt naar jongeren die dertig dagen in de hofstad willen wonen en werken. Op kosten van de stad. Bewoners van Breda hebben een streepje voor, want dat is tenslotte het Haagje van het Zuiden.

Den Haag heeft een goede reden om te shoppen naar young professionals. De stad staat namelijk vooral bekend om zijn politieke en internationale karakter. Maar eigenlijk zouden er wel wat meer creatieve types aan de slag kunnen, vooral uit de creatieve, zakelijke en non-profithoek.

Den Haag investeert in jongeren die interesse tonen in een verblijf van dertig dagen: ze krijgen een woning, een baan, een fiets of ov-kaart en zakgeld.

De zoektocht naar nieuwe Hagenezen beperkt zich niet tot het Haagje van het Zuiden. Ook jongeren uit andere delen van het land kunnen zich aanmelden.

De Bredase wethouder Boaz Adank is gecharmeerd van het Haagse PR-offensief, maar verwacht niet dat een stroom creatieve jongeren de stad gaat verlaten: ,,Dertig dagen Den Haag bekt goed. Maar blijvend wonen in Breda voelt toch beter.’’

Inschrijven kan tot 13 maart op 30daysasaHagenees.nl

In samenwerking met indebuurt Breda