Volledig scherm
© Johan Wouters

'Maak van terrein Van Puijfelik een nieuwe woonwijk in Breda'

BREDA - Met het vertrek van papierverwerker Van Puijfelik naar Oosterhout komt er een prachtige locatie vrij voor een nieuw woongebied. Dat stellen de PvdA en D66 in een schrijven aan burgemeester en wethouders.

De twee partijen vragen B en W wat de mogelijkheden zijn voor het ontwikkelen van een woongebied dat een verbinding maakt met de wijk Belcrum en de culturele hotspot Klavers Jansen (Speelhuisstraat-Minister Kanstraat).

De partijen wijzen ook op de werkgroep Belcrum 500 die sinds vorig jaar bezig is met een toekomstvisie voor het Havenkwartier. Voor de crisis in 2008, halen de partijen de werkgroep aan, dacht Breda al aan een woonwijk aan het water. Die plannen bleken toen niet haalbaar.

'Dit biedt nieuwe kansen'. Welke stappen onderneemt het college om de mogelijkheden te onderzoeken, vragen ze. Een gemeentwoordvoerder laat weten dat de (her)ontwikkeling van het Van Puijfelik-terrein wordt meegenomen in de (totale) gebiedsvisie voor het Havenkwartier. 'Die is in de maak'.

Tot 2023 worden diverse deelprojecten opgezet in het havengebied, zoals STEK en Belcrum Beach eerder al van de grond zijn gekomen. De curator van Van Puijfelik praat met gegadigden voor overname van het terrein.

In samenwerking met indebuurt Breda