Volledig scherm
NMLK staat voor Nieuwe Mensen Leren Kennen. © Marco Okhuizen

Maak nieuwe contacten, trek er samen op uit

Er in je eentje op uit gaan, kan heerlijk zijn. Maar soms is het ook wel gezellig om met een clubje op pad te gaan. Maar wat als je nieuw bent in een stad? Of wanneer er niemand in je directe omgeving te vinden is met dezelfde interesses als jij?

Wat ging dat vroeger als kind toch gemakkelijk. Je stapte in de klas gewoon op een ander kind af en vroeg: zullen we samen spelen? Was het leuk, dan was een nieuwe vriendschap geboren. Beviel het minder, dan sprak je daarna gewoon niet meer met elkaar af.

Quote

Iedereen kan een activiteit aanmaken en daarbij aangeven met hoeveel personen hij of zij maximaal op pad wil

Voor veel volwassenen is de drempel om op anderen af te stappen vaak veel groter. Daardoor is het moeilijker nieuwe mensen te leren kennen. In algemene zin is een lidmaatschap van een (sport)vereniging vaak wel een goede manier om sociale contacten op te doen. Maar dit moet dan wel bij je passen. Ergens lid van worden, brengt vaak ook een hoop verplichtingen met zich mee. Bovendien, wie zegt dat er op de yogaclub ook mensen zitten die graag mee gaan abseilen of met je mee de natuur in willen?

Het initiatief Nieuwe Mensen Leren Kennen (NMLK) biedt uitkomst. Na het aanmaken van een profiel op de website (nmlk.nl), kun je grasduinen door tientallen activiteiten, verspreid door Nederland waarvoor andere mensen op zoek zijn naar gelijkgestemden. Iedereen kan een activiteit aanmaken en daarbij aangeven met hoeveel personen hij of zij maximaal op pad wil. Zo heeft de initiator van een wandeling rondom Breda en de Aa voor aankomende zaterdag, bepaalt dat er maximaal twaalf personen mee kunnen. En degene die geen zin heeft om alleen mee te rijden met de Mountainbike Veldtoertocht in Alphen komende zondag wil met maximaal tien mbt’ers op pad.

Om te zorgen dat de leeftijdsverschillen tussen de deelnemers niet te groot is, zijn er op de site zeven leeftijdsgroepen. En voor elk van die groepen zijn er talloze evenementen en activiteiten te vinden. NMLK rekent 5 euro lidmaatschapskosten per maand. Zonder lidmaatschap kun je de activiteiten wel zien, maar je nergens voor aanmelden. Foto’s van leden zijn ook pas zichtbaar na bevestiging van een lidmaatschap. 

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda