Volledig scherm

Luchtlurken met Ellie Lust

columnNogal vreemd gedroomd vannacht. Ik zat met Ellie Lust te lurken aan een roze ballonnetje lachgas. 

Je hebt Efteling-deuntjes en je hebt Ellie Lust: je komt er met geen mogelijkheid meer van af. Laat staan als je een combinatie te verwerken krijgt, zoals in Amsterdam met dat boottochtje. Geen ontkomen aan, het houdt niet op, niet vanzelf.

Overdosis

Volledig scherm
© -

Versta mij goed. Er is niks mis met de Efteling. Amsterdam is de mooiste stad van de wereld. En het is fantastisch dat daar zo'n uitbundig feest van de liefde kan worden gehouden. Maar het is ook een overdosis Ellie, Ellie, Ellie en de lhbti. Honderdduizend mensen op en in de gracht, maar urenlang louter met Lust aan de kant gaat toch een keer tegenstaan.     

Probeer maar eens te ontsnappen aan deze ex-agent in burger. Gaat niet lukken.  De voormalige politiewoordvoerder in tv-gesprek met mannetje Johan Derksen, het blonde boegbeeld avond aan avond in  Zomer met Art, als onverschrokken docucop  tussen criminelen en cocaïne, Lust bij Jinek, Lust schrijft boek, Lust opent envelop... 

Opblazen

Vandaar die enge droom met dat ballonnetje. La Lust heeft overal verstand van en waarschuwt voor overdrijving. Voor je het weet ben je een verslaafde luchtlurker. Schijnt een hype te zijn, dat lachgas. Een startpakket ballonnen en tien slagroompatronen met cracker voor 15 euro en 99 cent. En burgemeesters die zich vertwijfeld afvragen hoe zij de vestiging van valse-lucht-winkels kunnen tegenhouden nu steeds meer shishalounges worden opgeblazen... 

Quote

Wie vijftig shotjes doet, heeft in een eerder stadium al hersenscha­de opgelopen

Volgens artsen die het spul doorgaans in operatiekamers hanteren, kan abnormaal gebruik ernstige gevolgen hebben. Zeg maar bij enkele tientallen shotjes aan de lopende band. Pardon ballon? Wie dat doet, heeft volgens mij in een eerder stadium al hersenschade opgelopen. Er bestaan dus mensen die de tijd hebben om vijftig keer een ballon op te pompen met distikstofmonoxide - klinkt ook zo lekker fris - en vervolgens als een malle in en uit te blazen.  

‘Ga je nog iets leuks doen vanavond, John?’ ‘Even een luchtje scheppen, Ellie.’ 

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Breda