Volledig scherm

Lotte uit Geertruidenberg wint 'badmutsenquiz': 'Yeah, ik mag naar RTL Late Night!'

BREDA - Lotte Clarijs (19) uit Geertruidenberg is de trotse winnaar van de ‘badmutsenquiz’ bij Serious Request. Ze wint daarmee een bezoek aan het televisieprogramma RTL Late Night.

Deelnemers kochten voor vijf euro een knalroze badmuts en deden mee aan de razend spannende quiz: ‘Mutsje op, mutsje af’. Die muts kwam goed pas, want het viel woensdagnacht met bakken uit de hemel. Slaapgast Humberto Tan stelde de quizvragen.

De laatste vraag ging over het aantal Nederlandse medailles op de Paralympische Spelen. Als enige van alle overgebleven deelnemers deed Clarijs haar muts op. “Ik deed maar een gokje. Ik dacht dat ik er sowieso uit zou liggen.” Het tegendeel bleek waar: als enige had ze de vraag goed.

Tan nodigde haar vervolgens persoonlijk uit om met drie vriendinnen naar de studio van zijn talkshow te komen. “Ik ben zo ontzettend blij. Ik kijk elke avond naar Late Night”, vervolgt Clarijs. “Ik win echt nooit wat.”

Ze speelde zelfs haar beste vriendin Mirthe Heesters (19) uit Geertruidenberg weg. “Ik hing gelijk om haar nek om te vragen of ik mee mocht”, lacht ze. Lotte: “Ik moet daar nog even over nadenken, hoor!”

In samenwerking met indebuurt Breda