Lokale boeren in je supermarkt: ‘Brabant loopt beter dan andere provincies’

videoBREDA/MADE – Boerschappen in Breda en GoeieKost! in Made zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die streekproducten rechtstreeks van het land aanbieden aan de klant. Het lijkt populairder te worden om regionale producten te kopen. Ook supermarktketens spelen hier op in. Met de pilot ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn boeren in de regio de mogelijkheid om tijdelijk hun producten in de schappen te leggen.

,,Dit is een win-win situatie. De Albert Heijn (AH) kan zo regionale producten aanbieden en de boeren krijgen een extra verkooppunt”, legt Pauline van den Brandhof woordvoerster AH uit. Het concept komt uit de koker van de Food Rebels.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda