Volledig scherm
PREMIUM
Locatiedirecteur Johan Michielsen en Esmeralda Nederlof hebben beide lang samengewerkt met Loes Verpalen. Hier zitten zij in haar kleurrijke lokaal op het Tessenderlandt in Breda. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Loes stond met twee benen in het onderwijs

in liefdevolle herinneringHet leven van Loes Verpalen uit Breda stond grotendeels in het teken van lesgeven op het vmbo. Ook toen ze ziek werd, bleef ze betrokken bij haar leerlingen.

Deel uw herinnering

Heeft u dierbare herinneringen aan een overleden partner, familielid, vriend(in) of kennis? Wij luisteren graag naar uw verhaal. U kunt zich opgeven voor de rubriek In Liefdevolle Herinnering door een mail te sturen naar s.denboer@bndestem.nl.

Een werkend leven lang gaf Loes Verpalen les in de vakken handel en economie. De namen van de vakken veranderden met de tijd, maar voor Loes maakte dat niets uit. Bij haar ging het om de inhoud. Ze wilde die inhoud op een aansprekende manier overbrengen op haar leerlingen, dat was haar uitdaging. Door haar manier van lesgeven wist zij leerlingen aan zich te binden. Zij was meer dan alleen docent. ,,Pensioen was voor Loes geen onderwerp”, vertelt Johan Michielsen, locatiedirecteur van het Tessenderlandt in Breda. ,,Ze leefde sterk in het hier en nu. Ook al was ze ziek, de leerlingen konden op haar rekenen.”

In samenwerking met indebuurt Breda