Ad van Melis (rechts), voorzitter van heemkundekring Op de Beek, samen met coördinator Wijnand Bouman in museum De Rijf. Ze zijn blij met de ruimte die de voormalige varkensstal biedt om de grote collectie te kunnen tonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad van Melis (rechts), voorzitter van heemkundekring Op de Beek, samen met coördinator Wijnand Bouman in museum De Rijf. Ze zijn blij met de ruimte die de voormalige varkensstal biedt om de grote collectie te kunnen tonen. © archieffoto Susanne Den Boer

Locatie museum De Rijf bevalt, maar toekomst blijft onzeker

Prinsenbeek - Heemmuseum De Rijf heeft wat het Bredase college betreft een prima stek gevonden in de voormalige varkensstal aan de Brielsedreef in Prinsenbeek. Zij adviseert positief over de wijziging naar een maatschappelijke bestemming, zodat het museum daar kan blijven. Maar of dat lukt, is nog geen uitgemaakte zaak.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Breda