Volledig scherm
PREMIUM
Cooling Gel Eye Mask. © Willem Popelier

Liefdevolle portretten in Stedelijk Museum Breda, 10 jaar tekenen in lief en leed

BREDA - Robin Uleman exposeert portretten die hij maakte van hemzelf en zijn vriendin. Liefdevol, aandachtig en eerlijk tekende hij de intieme binnenwereld van twee mensen. ,,Door medische behandeling die zij moest ondergaan werd alles op scherp gesteld: onze liefde, onze eenzaamheid."

In de museumzaal zie je telkens dezelfde twee mensen, hem en haar. Elk afzonderlijk getekend of geschilderd met houtskool, potlood, pastelkrijt, aquarel of olieverf, zo gedetailleerd dat je de sproeten op de huid en de aderen eronder haarscherp kunt zien. Ze slapen of liggen in bad, hebben nat haar van de douche, ze ogen ontspannen, dromerig, verdrietig, vermoeid, ze zijn naakt en kwetsbaar. De aandacht waarmee getekend is verraadt een intensiteit van kijken en werken, van leven en voelen.

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda