De ingang van het Chassé Theater.
Volledig scherm
De ingang van het Chassé Theater. © Pix4Profs-Ron Magielse

Lichte verwarring: gaat het Chassé Theater eerder open dan de rest?

BREDA – Hoe zit het nou precies met de theaters in Nederland in deze coronatijden? Vrijwel allemaal melden ze op hun site dat ze de richtlijnen van het RIVM volgen en daarom tot 1 juni dicht zijn. 

Allemaal, op één na: bij het Chassé Theater in Breda zijn kaarten te koop voor de voorstellingen vanaf 29 april. Rara, hoe kan dat?

Chassé-directeur Ruud van Meijel: ,,Er bestaat een misverstand. Evenementen zijn tot 1 juni verboden. Maar voor culturele activiteiten, zoals theatervoorstellingen, geldt dat wel degelijk slechts tot en met 28 april.”

Deze richtlijnen zijn te vinden op de site van het Ministerie van Volksgezondheid. Van Meijel: ,,Op 21 april horen we van de regering of die datum verder opgeschoven wordt. Ik verwacht wel dat dit gaat gebeuren, maar toch laten we het nu zo op onze website omdat het formeel juist is.”

Geen rompslomp

Daarmee zadelt het theater zich niet op met extra administratieve rompslomp, want: ,,We hebben geen kaartje meer verkocht sinds het begin van de coronacrisis. We leven met z’n allen erg in het nu, heel boeddhistisch.”

In samenwerking met indebuurt Breda