Volledig scherm
Impressie nieuwbouw Tantes van Van Gogh © DC Bouw & Ontwikkeling

Licht op groen voor bouwplan Tantes van Van Gogh in Zundert

ZUNDERT - Na een paar kleine aanpassingen in het ontwerp, hebben burgemeester en wethouders van Zundert het licht op groen gezet voor de bouw van het project Tantes van Van Gogh.

Het bouwproject bestaat uit twee delen. Aan de Markt wordt het vroegere huis van de ‘tantes’, de buurvrouwen van Vincent van Gogh, gereconstrueerd. Er komen vijf appartementen in. Erachter, in de Sint Elisabethstraat komt een complex met nog eens veertien woningen.

Met name tegen dat appartementengebouw bestaan al langer bezwaren. Zo zou het onder meer te hoog worden. Om daaraan tegemoet te komen zijn de bouwtekeningen nu op een aantal punten iets aangepast.

Er is bijvoorbeeld beslist om de liftschachten, die aanvankelijk boven het gebouw uitstaken, lager te maken, zodat ze op gelijk niveau met het dak uitkomen.

Aanpassingen 

Wethouder Patrick Kok van Ruimtelijke Ordening: ,,Op basis van de bezwaren heeft de ontwikkelaar zo een aantal aanpassingen gemaakt in de bouwplannen. Het college is blij met deze stap waardoor het project uitgevoerd kan worden.”

Projectontwikkelaar David Castelijn van DC Bouw & Ontwikkeling wil na het corso beginnen met de verkoop van de negentien appartementen. Als zeventig procent is verkocht, dat zijn er dus veertien, wil hij beginnen met de bouw. 

In samenwerking met indebuurt Breda