Volledig scherm
PREMIUM
© Eric Elich

Leven in een glazen huis. Hoe doet een burgemeesterskind dat?

BREDA - De wereld staat op zijn kop omdat de 15-jarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema met een nepwapen zou hebben ingebroken in een woonboot. Als zijn moeder boekhouder was geweest, dan was de ophef waarschijnlijk een stuk kleiner. Wonen burgemeesterskinderen in een glazen huis? ,,Ik denk sowieso altijd na voordat ik iets doe.’’

Quote

Als mijn vader bij een bank had gewerkt had ik me niet anders gedragen.

Pammeke van der Velden, Burgemeestersdochter

,,Wat zielig voor die jongen. Tien jaar geleden zou dit vast anders in de media terecht zijn gekomen. Maar toen ik zo oud was als hij, was ik ook niet bezig met de status van mijn vader.’’ De 25-jarige Pammeke van der Velden weet waar ze het over heeft. Haar vader is Peter van der Velden. Hij is burgemeester geweest van vijf gemeenten, waaronder Bergen op Zoom en Breda. Bovendien is hij waarnemer geweest in nog twee andere gemeente.

  1. Landeigenaar Herenboerderij Goedentijd in Alphen wil snel duidelijkheid: ‘Een oplossing voor agrarische panden’

    Landeige­naar Herenboer­de­rij Goedentijd in Alphen wil snel duidelijk­heid: ‘Een oplossing voor agrarische panden’

    ALPHEN - Zo'n 150 potentiële kandidaten voor de nieuw op te richten Coöperatie ‘Herenboerderij Goedentijd’ meldden zich zaterdagmiddag op de Alphense boerderij. Na de succesvolle start van andere Herenboerderijen, onder meer in Boxtel, wordt er hard gewerkt aan locatie Alphen. In de presentatie werd wel benadrukt dat er haast moet worden gemaakt; de landeigenaar wil eind van dit jaar duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf.

In samenwerking met indebuurt Breda