Volledig scherm
Zwembadje, column © Edine Wijnands

Leuk, een opblaasbad!

columnHet kan u zijn ontgaan, maar het was deze week behoorlijk warm. Zelf ontdekte ik het vooral woensdag. Ik stond op en dacht: ,,Verrek het is warm.” Om even later te denken: ,,Het is zelfs heel erg warm.”

Nou kun je zo’n gedachte laten passeren en gewoon lamlendig doen wat je al van plan was te doen. Ik besloot anders. Ik dacht na over wat ik graag zou willen en wist: in de tuin in een zwembadje liggen.

Slechts één complicerende factor kende dit verder strakke plan: ik bezit geen zwembadje. Maar problemen zijn er om opgelost te worden en zo vond ik mezelf enkele minuten later terug op de fiets richting Kruidvat.

XXL-bad

Ik ging voor het XXL-bad. Dat zag er op het plaatje leuk uit. Er zat een lachende familie in. Dat wilde ik ook. Dat er aan dat lachen een minder gezellig tafereel vooraf moet zijn gegaan, toonde het plaatje niet. Daar kwam ik zelf achter.

Daar stond ik dan. Een paar minuten later. Gebogen duwend en trekkend aan een idioot klein luchtbedpompje. Om er na lange, moeizame hijsen achter te komen dat het kreng op ‘deflate’ stond. Dat verklaarde waarom het opblazen niet opschoot.

Ik pompte, pompte, pompte. Zweet droop van me af, mijn handen brandden, blaren popten op. Een uurtje?Ik weet het niet. Lang. Maar opeens stond hij daar. Mijn XXL-bad. Hij bedekte het hele gazon.

Vullen

Laconiek dacht ik: ,,Even vullen en klaar”, en pakte optimistisch de tuinslang. Helaas. Even was ik vergeten dat het een flexibele slang is. Als die zich vult met water, wordt hij langzaam langer.

Wist u dat je zulke tuinslangen niet los kunt laten? Dat ze dan gaan slingeren? En dat dan alles nat wordt, behalve het badje?

Ik moest de slang dus vast blijven houden. En ontdekte: een XXL-bad is niet zomaar gevuld. Ik ben er maar bij gaan zitten. In het badje. De lopende slang onder mijn voeten geklemd. Anderhalf uur, toen was ik met een laagje van vijftien centimeter dik tevreden. Ik wilde er uit. Ik vond het saai.

Nu staat er een opblaasbad in de tuin. Het mag eigenlijk wel worden opgeruimd. Maar ik begin er niet aan. Ik wacht wel tot het winter wordt. Dan heb ik mijn eigen schaatsbaan. XXL! Supertoll! Wie wil dat nou niet?

In samenwerking met indebuurt Breda