Lesvliegtuig stuitert naast de baan op Breda Airport

VIDEOBOSSCHENHOOFD - Een lesvliegtuigje is vrijdagmiddag naast de baan beland op Breda National Airport. Dat gebeurde volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant na een zogeheten stuiterlanding.

De inzittenden konden ongeschonden uitstappen. "Er is alleen materiële schade. Dus het valt gelukkig erg mee", aldus vliegvelddirecteur Jan Voeten.

Het vliegveld ging tijdelijk dicht. Volgens omstanders zou het voorwiel zijn afgebroken tijdens het landen. Voeten kreeg na het ongeluk al vlug toestemming om het toestel weg te halen. "De politie start zaterdag verder onderzoek op."

Recentelijk had het voormalige vliegveld Seppe te maken met twee zwaardere ongelukken. Begin september raakten twee parachutisten gewond bij twee afzonderlijke ongevallen. In juni kwam een piloot tijdens het opstijgen om het leven. Het onderzoek naar dit ongeval loopt nog.

Volledig scherm
© Tom van der Put/MaRicMedia
 1. ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’
  PREMIUM
  Hup NAC

  ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’

  BREDA - De degradatie van NAC is natuurlijk een sportieve neergang. Maar die kan zomaar voor nieuw elan zorgen, denkt Iwan Maters van de Breda Loco’s. ,,Degradatie zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen.’’ NAC lanceerde maandag de seizoenkaartencampagne ‘De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan’. Een ode aan NAC, aan de iconen van de club. Na 24 uur stond de teller al op zo’n 1800 seizoenkaarten.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7453 stemmen