Volledig scherm
Vaten gevonden in vrachtwagen in Bavel © Tom van der Put / MaRicMedia

Lekkende vaten met drugsafval gevonden in woonwijk in Bavel (video)

BAVEL - In een vrachtwagen in de Mariastraat in Bavel zijn zaterdagmiddag vaten met drugsafval gevonden. Enkele daarvan lekten. De brandweer heeft metingen gedaan, maar vond geen giftige stoffen in de lucht.

Volgens meerdere omwonenden stond het busje, dat zondagochtend was verdwenen, er al sinds woensdag. Onbekend is hoe lang er een lekkage was. De melding werd gedaan door een passant die een 'scherpe geur' rook.

De lekkende stof werd opgevangen in een emmer. "Directe aanraking met drugsafval is altijd slecht, dus daarmee moet worden opgepast", zegt een politiewoordvoerder. Experts op het gebied van drugsafval van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben de vaten verwijderd.

Drugsafval bestaat uit giftige, bijtende en agressieve stoffen die zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid, staat in de factsheet over drugsafval van de provincie. Eerder liepen Nederlandse kinderen in België brandwonden op aan hun benen, omdat ze door een plas met drugsafval fietsten.

Ongeveer een maand geleden werd in Kaatsheuvel ook drugsafval gevonden in een vrachtwagen in een woonwijk. De politie heeft de straat daar toen deels afgezet.

Volledig scherm
Drugsafval in Bavel © Tom van der Put / MaRicMedia
Volledig scherm
© Tom van der Put / MaRicMedia
Volledig scherm
© Jacques Hendriks
Drugsafval lekt uit vrachtwagen in woonwijk Bavel Video: MaricMedia

In samenwerking met indebuurt Breda