Volledig scherm
PREMIUM
Spanjaardsgatfestival. © Pix4Profs-Ron Magielse

‘Legends’ uit Breda sieren Spanjaardsgatfestival

BREDA - Een uurtje voor hun optreden zitten de Buddy’s in De Corenmaet. ,,Dus op het moment dat ik wat zachter speel, komen jullie het podium op?”, vraagt Baran Aziz. ,,Nee, wij komen het podium op en dan speel jij wat zachter”, wordt besloten.

De pinkstermaandag van het Spanjaardsgatfestival wordt traditiegetrouw ingevuld door de Nieuwe Veste. En omdat het festivalthema dit jaar ‘legends’ is, heeft de Bredase cultuurinstelling voor haar eigen interpretatie van het begrip gekozen en Bredase helden uitgenodigd. Waaronder Buddy to Buddy, waarbij vluchtelingen gekoppeld worden aan Bredanaars. Grote zenuwen zijn er niet vooraf. ,,Omdat we het last minute doen, voor ons werkt dat fijn”, legt Hannah Wiersinga van het project uit.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

In samenwerking met indebuurt Breda