Volledig scherm
Op 29 juni houdt vv Bavel het Leeuwinnen Voetbalfestival. © vv Bavel

Leeuwinnen Voetbalfestival bij vv Bavel, voetbalfeestje voor jonge meiden

BAVEL - Vv Bavel is een van de twintig clubs in Nederland waar binnenkort het Leeuwinnen Voetbalfestival plaatsvindt, in aanloop naar het WK Vrouwenvoetbal. Op zaterdag 29 juni houdt de club in samenwerking met de KNVB een voetbaldag voor meiden van 10 tot en met 15 jaar, lid of geen lid van vv Bavel. 

Bedoeling is dat de meiden zich een echte OranjeLeeuwin wanen, en enthousiast worden gemaakt voor de sport. Dat gebeurt met verschillende voetbalspellen.

Concurrentie

,,We hebben stevige concurrentie van de hockey”, wijst bestuurslid Hans van Nijnatten van vv Bavel op de sportkeuze van Bredase meiden. ,,Het is hard werken om ze binnen te halen en te houden. Daar komt bij: steeds meer clubs profileren zich met hun meidenteams. Daarin zijn wij lang niet de enige.”

Ruim 15 procent van het ledenbestand van de Bavelse club (ongeveer 1.000 leden) is vrouw. Een aantal waar de club trots op is. ,,Bij Bavel doen dames net zo goed mee als de mannen. Dames 1 en 2 gaan met bussen naar uitwedstrijden, daar is behoefte aan. Dus voorzien we daarin.”

Toen de KNVB de vraag opwierp wie het Leeuwinnen Voetbalfestival in West-Brabant wilde organiseren, twijfelde de club geen moment. ,,Dat past bij ons, waren direct enthousiast.” 

Er is plek voor ongeveer honderd meiden. Aanmelden en meer info via de website van vv Bavel.

  1. Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-storing, omstanders probeerden ambulance te bellen
    Update

    Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-sto­ring, omstanders probeerden ambulance te bellen

    Een vrouw is afgelopen maandag thuis in Breda overleden tijdens de landelijke 112-storing. Dat bevestigt de Regionale Ambulance Voorziening Midden-West-Noord Brabant tegenover BN DeStem na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws. De NAV wil echter geen direct verband koppelen tussen de dood van de vrouw en de 112-storing. ,,We leven mee met de nabestaanden. We betreuren dat de storing ervoor heeft gezorgd dat 112 een aantal uren niet bereikbaar was.‘’

In samenwerking met indebuurt Breda