Volledig scherm
De instelling Laanzicht in Teteringen. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Leefruimten zijn vies, spullen kapot: inspectie dreigt Juzt met boete van 5.000 euro per week

TETERINGEN - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dreigt  jeugdzorgaanbieder Juzt een boete van 5.000 euro per week op te leggen omdat het haar zaakjes in de instelling Laanzicht in Teteringen niet op orde heeft.

De inspectie constateerde eerder al dat in deze instellling er het een en ander niet deugde aan de verblijven voor de pupillen. Zo werd er schimmel op de muren ontdekt vanwege een gebrek aan ventilatie. Juzt kreeg vervolgens een maand de tijd om het probleem op te lossen. Maar bij een recente controle bleken de problemen nog altijd niet verholpen. 

,,De leefruimtes zijn nog altijd niet schoon, kunnen niet goed geventileerd worden en er zijn spullen kapot. Het hele pand maakt een verwaarloosde indruk‘’, aldus de Inspectie. Juzt heeft twee weken de tijd gekregen de zaken alsnog op orde te brengen. Zoniet, dan wordt de boete opgelegd die kan oplopen tot maximaal 20.000 euro. 

Juzt verkeert al veel langer in zwaar weer. De jeugdzorgaanbieder kampt met enorme financiele problemen en kreeg recent een noodlening van 2,6 miljoen euro van de West-Brabantse gemeenten om het hoofd boven water te kunnen houden. Bij Juzt, dat meerdere instellingen zoals Laanzicht in West-Brabant en Zeeland beheert, worden 1.800 jongeren opgevangen.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda