Volledig scherm
PREMIUM
Johan Timmers bekijkt in speciale kleding wespennest langs de Claudius Prinsenlaan. het nest vormt geen gevaar voor directe omgeving en wordt door Johan dus verder met rust gelaten. © ron magielse / pix4profs

Last van wespen? 'Spuiten doen we niet meer'

BREDA - Zoeeemmm! Wespen vliegen af en aan. Zit je in je tuinstoel, krijg je geen rust door die beestjes die rond je hoofd zoemen. Gevaarlijk? Nee! Maar leuk is het niet. ,,Het is weer wespentijd", bevestigt Johan Timmers van de ongediertebestrijding van de gemeente Breda, ,,maar spuiten doen we niet meer, we geven alleen nog advies." 

 1. Andro Knel verbroedert Sparta en NAC nog altijd
  PREMIUM

  Andro Knel verbroe­dert Sparta en NAC nog altijd

  SINT WILLEBRORD - Voetballer Andro Knel (1967-1989) was een geliefde jongen bij Sparta. Dat hij, met zijn karakteristieke rastaharen, vaak op rollerskates naar trainingen kwam is inmiddels een warme anekdote, die nog altijd verteld wordt. Knel verhuisde naar NAC, maar het noodlot gaf hem niet de tijd om zo'n zelfde status te verkrijgen als in Rotterdam. Op 7 juni 1989 stortte het vliegtuig met daarin het Surinaamse Elftal neer bij Paramaribo. Met Andro Knel erin.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.

In samenwerking met indebuurt Breda