Volledig scherm
© Thinkstock

'Larissa' (16) uit Breda via pooier in prostitutie: 'Hij heeft me kapotgemaakt'

BREDA - Taulant B. weet zelf ook wel dat hij fout is geweest. Het Bredase meisje was immers pas zestien jaar toen ze dankzij de Helmonder in de prostitutie terechtkwam. "Hij heeft me kapot gemaakt."

'Larissa' had hij haar in de advertentie van seksjobs.nl genoemd. Zijn telefoonnummer stond er ook naast. De foto's die de tekst begeleidden had ze wel zelf gemaakt. Ze was naakt, zonder beha, want dan zouden klanten volgens hem zien 'dat ze nog jong was'. Te jong.

Minderjarig
Zestien jaar was de Bredase toen Helmonder Taulant B. (24) haar over wist te halen om de prostitutie in te gaan. De advertentie was zo geregeld: met een kopietje van het paspoort van een Poolse dame wist hij de minderjarigheidscheck van seksjobs.nl te omzeilen. Ook klanten vertelde hij dat Larissa (lees: uit privacy-oogpunt wordt niet haar echte naam gebruikt) volwassen was. Hij regelde de afspraakjes en reed haar rond. Tijdens de zitting in de rechtbank van Breda bleek donderdag dat de Bredase rond april vorig jaar met minimaal tien mannen betaalde seks had. Soms zelfs zonder condoom.

Kapot
"Hij heeft me kapot gemaakt", schrijft Larissa in een brief die wordt opgelezen. "Uren sta ik soms onder de douche, omdat ik niet durf te gaan slapen. Geen enkele straf kan dit goedmaken. Misschien als hij nooit meer vrij komt. Misschien voelt hij dan in welke gevangenis ik nu zit."

De rechters doen over twee weken uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Breda