Volledig scherm
Het pand waar Lamb Weston/Meijer het nieuwe hoofdkantoor vestigt in Breda, met op de voorgrond de Claudius Prinsenlaan en rechts de Topaasstraat. © Google

Lamb Weston/Meijer trekt met 140 mensen in oude Bredase Opel-pand

BREDA - De internationale frietfabrikant Lamb Weston/Meijer gaat zijn nieuwe hoofdkantoor vestigen in het voormalige Opel-gebouw aan de Topaasstraat in Breda. Er komen circa 140 mensen te werken. Dat bevestigt woordvoerster Janet Verhoeven van het concern.  

In januari werd bekend dat Lamb Weston/Meijer zijn kantoorlocaties gaat herindelen in Nederland en dat het hoofdkantoor van Kruiningen naar Breda gaat. Een locatie moest toen nog gezocht worden. Die is nu gevonden in de driehoek tussen de Topaasstraat en de Claudius Prinsenlaan.

Opel Nederland

In het pand zat tot voor kort het hoofdkantoor van Opel Nederland. Opel heeft daar slechts twee jaar gezeten,  nadat het autoconcern eerst vijftien jaar een kantoor bij de A16 in Breda had. Als gevolg van de overname door de PSA Group (Peugeot, Citroën, DS Automobilies) heeft Opel het kantoor naar Amsterdam geplaatst. 

“Dit gebouw past qua grootte heel goed bij ons. Het ligt op een zichtlocatie en omdat Opel er slechts kort in heeft gezeten, is de inrichting ook nog heel nieuw”, zo verklaart Verhoeven de keuze voor het gebouw. Ook speelt een rol dat het gebouw niet al te ver van het station is, aan een invalsweg ligt en voldoende parkeerplekken heeft. De verhuizing naar het gebouw is gepland voor begin januari. 

Diepgevroren friet

Lamb Weston/Meijer (LW/M) is een Amerikaans-Nederlandse producent van hoogwaardige aardappelproducten, met name diepgevroren friet. In Nederland zijn er onder andere fabrieken in Kruiningen en Bergen op Zoom.

Het concern heeft nu al een klein kantoor in Breda waar enkel tientallen  - voornamelijk commerciële - mensen werken. Die gaan over naar het nieuwe gebouw. Na de herindeling blijven circa honderd mensen in Kruiningen werken, onder meer bij de klantenservice die daar blijft. 

Bergen op Zoom

Ondertussen wordt in Kruiningen de fabriek uitgebreid en zijn er plannen om op de locatie in Bergen op Zoom een nieuw technologiecentrum te bouwen waar circa veertig mensen gaan werken. 

LW/M is een joint-venture van het Amerikaanse concern Lamb Weston en het Zeeuwse bedrijf Meijer die in 1994 gevormd werd. Er werken in totaal circa 1400 mensen. In het buitenland zijn er fabrieken in Engeland, Rusland en Oostenrijk en verkoopkantoren in Dubai en Nigeria. Bij Lamb Weston werken wereldwijd ook nog eens zo’n 7000 mensen. Meijer heeft verder geen eigen activiteiten.

In samenwerking met indebuurt Breda